A novai plébánia hivatalos honlapja

Létezik egy számunkra igen fontos szentség, amely a keresztény élet forrása és csúcsa is egyben. Növeli bennünk a megszentelő kegyelmet és segítő kegyelmet ad.

Ez az Oltáriszentség (Euchrasztia), amely az Úr Jézus valóságos teste és vére a kenyér és a bor színe alatt. Az Oltáriszentségben a feltámadt Jézus van jelen, istenségével és emberségével, testével és vérével, egészen és osztatlanul, mindkét szín alatt. A szentáldozás egyesít minket Jézussal, növeli bennünk a szeretetet és az istengyermeki életet, erősíti bennünk az Egyházhoz tartozást és az örök élet zálogát adja nekünk. Ahogy az ember testének szüksége van ételre és italra, úgy lelkünknek is szüksége van lelki táplálékra, Oltáriszentségre. „Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, azt feltámasztom az utolsó napon” (Jn 6,54)

Az elsőáldozás az Eucharisztia első magunkhoz vételének ünnepélyes pillanata, mely meghatározó a fiatal életében, de nagy ünnep a család és maga az egész plébániai közösség számára is.

Plébániánk területén több fiatal is elsőáldozásra készült az idei tanévben is. Nován, a plébániatemplom május 8-án a 9.15 órás szentmisében 7, míg ugyanezen nap délután 14.00 órakor Szilvágyon 5 felkészült fiatal vehette örömmel magához első alkalommal az Úr Jézus Krisztust. Szilvágyon azért is nagy ünnep volt mindenki számára e szép esemény, mivel Szilvágy történelmében első ízben járulhattak a gyermekek elsőáldozáshoz saját falujuk templomában.

Május 8-án szintén elsőáldozáshoz járult egy hűséges zalatárnoki ministránsunk mindszentys diákként Zalaegerszegen, osztálytársaival egy közösségben.

Zalatárnokon május 22-én vasárnap a 10.45 órás szentmisében került sor 2 zalatárnoki kislány elsőáldozására, akik szintén örömmel vették magukhoz első alkalommal az Oltáriszentséget, miközben szólt az ének: "... Szívemet egészen Neked adom, szeress Te is engemet nagyon, nagyon!"

Imádkozzunk, hogy a most elsőáldozáshoz járuló gyermekek szzüleikkel együtt megértsék, elfogadják a keresztségi fogadás tételeit, s azt el nem felejtve életüket is a szerint éljék a továbbiakban.

Képösszeállítás a Galériában!

 

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.