A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

1947 májusában egy római lap híradása nyomán a szél sebességével terjedt el annak híre, hogy a római Tre Fontane barlangjában megjelent a Szent Szûz Bruno Cornacchiola és három gyermeke elõtt. Megindult az emberek áradata elõbb csak Rómából, majd a világ minden tájáról. Jöttek az emberek és napkeltétõl napnyugtáig imádkoztak a barlang elõtt.

„Tre Fontane” magyarul „három forrás”-t jelent. A hagyomány szerint itt fejezték le Szent Pál apostolt, akinek feje a földre leesve tovább görgött. Ahol feje a földet érintette, ott fakadt a három forrás.

A második világháború utáni években ez a hely csavargók tanyájává és igen rossz hírûvé vált, amelyet tanácsos volt elkerülni. Bruno Cornacchiola villamoskalauz is - aki korábban kilépett az egyházból, tagadta, támadta azt előbb baptistaként majd adventistaként - csak egy „véletlen” folytán jutott el az eukaliptusz ligetbe, miután lekéste a tengerpartra induló vonatot. Gyermekei a fák között labdáztak, míg õ beszédet fogalmazott Szûz Mária szeplõtelen fogantatása és a pápa ellen. Kisebbik fia keresése közben talált rá a barlangra és a barlang elõtt térdeplõ fiára, amint egy bizonyos helyre tekintve ismételgette: a szép hölgy, a szép hölgy! Hamarosan két nagyobb gyermeke is megpillantotta a szép hölgyet, majd maga Bruno is. A hölgy fehér ruhát, világoszöld fátyolt és rózsaszín övet viselt. Kezében Bibliát tartott.

A szépséges hölgy így szólt Brunóhoz: „Én vagyok a kinyilatkoztatásbeli Szûz, de te üldözöl engem. Ebbõl elég volt! Térj vissza a szent nyájba, a földön lévõ mennyei udvarba! Az az elsõ-pénteki kilenced mentett meg téged, amit eltévelyedésed elõtt végeztél.”

Bruno hazasietett gyermekeivel, de néhány napba került, míg rádöbbent, hogy milyen rendkívüli esemény történt velük. 1947. április 12. és május 30. között több ízben is jelenése volt, melyek során kapott tanítás hatására a május 16-i jelenést követő napon hivatalosan visszatért a katolikus egyházba. Élményeirõl késõbb beszámolt plébániáján, majd több bíborosnak a Vatikánban.

Üzenetet kellett közvetítenie XII. Piusz pápa részére. Az Egyház kivizsgálta az eseményt és komolyan felfigyelt rá. Bruno felkereste XII. Piusz pápát, XXIII. János pápát, VI. Pál pápát és jelenlegi Szentatyánkat is.

A kinyilatkoztatásbeli Szûz jelenése arra figyelmeztet, hogy egyáltalán nem mindegy, hogyan él az ember. Meg kell térnie, meg kell változnia ahhoz, hogy megmeneküljön. Tre Fontaneban komoly figyelmeztetést kapott az emberiség arra, hogy meg kell erõsödnie hitben, reményben és szeretetben.

Bruno elmondta, hogy rendkívüli élményei teljesen megváltoztatták életét, visszatért az Egyházba. Úgy érzi, hogy vele van a Szûzanya.

A tre fontanei barlang ma egyike a leglátogatottabb kegyhelyeknek Olaszországban. A kegyhelyen szabad szentmisét bemutatni. XII. Piusz pápa személyesen is meglátogatta, hogy ott a Szûzanya szobrát megáldja. Sok beteg gyógyult meg a barlangnál, és meggyógyultak távollévõ hozzátartozók is, akikért ott imádkoztak. Sokan visszanyerték hitüket, mások meg arról számoltak be, hogy megoldódtak családi problémáik.

A „kinyilatkoztatásbeli Szûz” tisztelete magyar földön is él. Szobra áll Érd-Tuszkulánum templomában, tiszteletét ápolják Vácott, Hévizen, Jászberényben. Varsádban templomot is dedikáltak a tiszteletére. A templom megáldásán jelen volt a látnok.

Tre Fontane kegyhelye kb. 10 km távolságra fekszik Róma köz-pontjától, a Via Laurentia és a Via Ardeatina között.

A zalatárnoki Szentgyörgyhegyen álló kápolnában is találunk a tre fontane-i jelenés emlékére, tiszteletére állított szobrot, háta mögött a jelenésre utaló falfestménnyel.

További részletek itt!

A zalatárnoki Szentgyörgyhegyen álló kápolna

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.