A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

1887. május 25-én született Pietrelcinában Francesco Forgione néven. Élete első napján szülei, Grazio Mario Forgione és Maria Giuseppa de Nunzio Forgione mindjárt elvitték őt a templomba, ahol megkeresztelték és a Ferenc nevet kapta. 1903. január 6-án a fiatal Francesco belépett a morconei Kapucinus Ferences Testvérek Rendjébe. 1910. augusztus 10-én Beneventoban lett pap, és megkapta a Padre Pio nevet. 1916. szeptember 4-én Piót San Giovanni Rotondóba helyezték.

A háború kitörésekor bevonult a seregbe. Rátermettségének és gyakorlatlanságának hiánya miatt küldönc és laktanya-takarító lett. Itt tanulta meg, hogyan szeresse a bűnösöket. Fél évvel behívása után megbetegedett, ezért elbocsátották.

1918. szeptember 20-án feltűntek rajta Krisztus sebei, stigmái. Először augusztus 5-én jelentkezett az égető fájdalom. Egyik gyóntatása alkalmával látomása támadt és úgy érezte, rögtön kettéhasad a szíve. Ez a fájdalom egészen augusztus 7-e reggeléig tartott, és sebei szeptember 20-án külsőleg is láthatóvá váltak. Kezein, lábain és jobb oldalán a stigmák erősen véreztek, de a vér sosem alvadt meg, s ugyanakkor kellemes jázminillatot árasztott.

Az atya szerint a testvéri szeretet legnagyobb jótette a bűntől való megszabadítás.

Pio atya csodáiról is híres. Gyógyított, feltámasztott, halottnak hitt katonákról hozott hírt, madarakkal beszélt, és a hernyók által tönkretett fákat termővé tette. Tudott gondolatott olvasni, sőt tudott egyszerre több helyen jelen lenni és megjósolta II.János Pál pápának, hogy pápa lesz.

Pio atya sokat tanított az erényekről, melyek közül külön kiemelte a hitet, a reményt és a szeretetet és az alázatosságot, de nagyon fontosnak tartotta az engedelmességet, a bizalmat, a hálát és a mértékletességet. Ha a szeretetet akarjuk, de a szenvedést visszautasítjuk, akkor nincs esélyünk

Padre Pio még idős korában is éjszakákon át gyóntatta a lelkeket, noha egészségi állapota nem volt jó.1968. szeptember 20-án csendesen megünnepelte sebei megjelenésének 50. évfordulóját, másnap asztmarohamot kapott és szeptember 22-én meghalt.

Bővebben Pio atyáról.

Kilenced Jézus Szívéhez

Pio atya „ellenállhatatlan kilencednek” – mondta ezt az imát. Mérhetetlen tapasztalataiból szűrte le megállapítását. A hívek közösségével naponta végezte az imájába ajánlott szándékokra. Még most is naponta végzik a San Giovanni Rotondoi templomban azok szándékára, akik Pio atya közbenjárását kérik.

 

I. Jézusom, Te mondtad: „Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek.”

Íme zörgetek, keresek és kérem a kegyelmet, hogy …

Miatyánk… Üdvözlégy… Dicsőség… Jézusom Szent Szíve, remélek és Bízom Benned.

 

II. Jézusom, Te mondtad: „Amit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.”

Íme most nevedben kérem az Atyától a kegyelmet, hogy…

Miatyánk… Üdvözlégy… Dicsőség… Jézusom Szent Szíve, remélek és Bízom Benned.

 

III. Jézusom, Te mondtad: „Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak.”

Íme most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom és kérem a kegyelmet, hogy…

Miatyánk… Üdvözlégy… Dicsőség… Jézusom Szent Szíve, remélek és Bízom Benned.

 

Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni a szerencsétlenek iránt, légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is. Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és a mi gyengéden szerető Édesanyánknak közbenjárására a kért kegyelmet.

Szent József, Jézus nevelőatyja, könyörögj értünk.

Üdvözlégy Királyné, irgalmasság anyja, életünk, édességünk, reménységünk, üdvözlégy! Hozzád kiáltunk Évának számkivetett fiai. Hozzád sóhajtunk sírva és zokogva e siralom völgyéből. Fordítsd reánk szószolónk, irgalmas szemedet, és e számkivetés után mutasd meg nekünk Jézust, méhednek áldott gyümölcsét! Ó irgalmas, ó kegyelmes, ó édes Szűz Mária!

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.