A novai plébánia hivatalos honlapja

Dr. Veres András megyéspüspök döntése értelmében 2014. augusztus 1-jétől a következő lelkipásztorokat és lelkipásztori állomáshelyeket érintő átszervezések lépnek érvénybe.

Külföldi lelkipásztori szolgálat:

Majnek Antal munkácsi megyéspüspök kérésére, a kárpátaljai magyar misszióba, három éves időtartamra Tóth András novai plébánost delegálja a főpásztor.

 

 

Plébániaátadás:
A magyarországi Isteni Ige Társasága átveszi a vasvári Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia lelkipásztori ellátását.

 

Plébánosi nyugdíjazás, kinevezés és áthelyezés:
Megköszönve Burusán József vasvári esperesplébános hűséges szolgálatát a megyéspüspök felveszi az egyházmegye nyugdíjas papjai közé;

P. Ghie Marcell SVD atyát vasvári, Mikolás Attila kőszegi káplánt pedig salomvári plébánossá nevezi ki püspök atya. Kiss György zalaegerszegi börtönlelkész – felmentve eddigi megbízatásából – a novai Nagyboldogasszony Plébánia plébániai kormányzója lesz. Gyöngyös Balázs sárvári káplán a Zalaegerszegi Büntetésvégrehajtási Intézet börtönlelkészeként, valamint a bagodi Szent István király Plébánia területén található Nagykutas és Kiskutas filiák lelkipásztoraként végzi további szolgálatát.

 

Kápláni kinevezések:
Bokor Zoltán római ösztöndíjast a zalaegerszegi Szent Mária Magdolna Plébániára, Óra Krisztiánt a körmendi Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániára, Kovács Richárdot a lenti Szent Mihály Plébániára, Németh Csabát a kőszegi Jézus Szíve Plébániára, P. Tengan Sebastian SVD atyát a vasvári Szent Kereszt Felmagasztalása Plébániára, Szakál Szilárdot a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániára, Ipacs Bencét a szombathelyi Jézus Szíve és Szent István király Plébániára, Huszár Balázs salomvári plébánost a sárvári Szent László király Plébániára küldi káplánnak a főpásztor.

 

Újmisések kápláni kinevezése:
Nagy Tamás atya a szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia, Pete Polgár Máté a zalaegerszegi Szent Mária Magdolna Plébánia káplánjáként kezdi meg lelkipásztori szolgálatát.

 

Pasztorális gyakorlat:
Böjti Balázs diakónus a pákai Szent Péter és Pál apostolok Plébánián, Bihal Zoltán diakónus a körmendi Árpádházi Szent Erzsébet Plébánián, Takács András V. éves papnövendék pedig a kőszegi Jézus Szíve Plébánián tölti pasztorációs gyakorlatát.

 

Forrás: martinus.hu

 

LELKIPÁSZTORI VÁLTOZÁS A NOVAI PLÉBÁNIÁN!!!
Június 21-én került sor a Szombathelyi Székesegyházban az idei papszentelésre, ezzel együtt pedig a 2014. augusztusában életbe lépő személyi változások kihirdetésére, diszpozíciók átadására. Négy év novai lelkipásztorkodás után Tóth András plébános úr Ukrajnába, helyére Novára plébániai kormányzónak pedig Nagykutasról Kiss György kerül.
A kinevezésekhez ez úton gratulálunk, imádkozzunk az atyák új helyen való eredményes munkájáért.
Mindezek mellett viszont nem lehet szó nélkül elmenni a személyi változásokkal kapcsolatos, papszentelésig elvárt "titoktartás" mellett, mely - ha az érintettek tartják is magukat hozzá - egyáltalán nem valósul meg! Sajnálatos, hogy a fél egyházmegye, a környező plébániák és a papi otthon már 1-2 héttel a változások kihirdetését megelőzően ezeket terjeszti és ezen csámcsog... míg az érintett közösségek az egészről mit sem tudnak!

 

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.