A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 27., szombat, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

A Szentszék Sajtóiroda bejelentette, hogy az emeritus pápa szombat reggel 9 óra 34 perckor elhunyt a Mater Ecclesiae kolostorban található rezidenciájában, amelyet a 95 éves emeritus pápa választott rezidenciájának, miután 2013-ban lemondott a péteri szolgálatról. 

„Fájdalommal tudatom Önnel, hogy XVI. Benedek emeritus pápa ma 9 óra 34 perckor elhunyt a vatikáni Mater Ecclesiae kolostorban. További információkat a lehető leghamarabb adunk. 2023. január 2-án, hétfő reggeltől az emeritus pápa holtteste a Szent Péter-bazilikában lesz, így a hívek búcsút vehetnek."

 

 

Az emeritus pápa egészségi állapota már több napja romlott az életkor előrehaladtával, amint arról a Sajtóiroda is beszámolt a helyzet alakulásáról.

Ferenc pápa az év utolsó általános audienciájának végén, december 28-án osztotta meg nyilvánosan a hírt elődje egészségi állapotának romlásáról.

A pápa arra hívta az embereket, hogy imádkozzanak az emeritus pápáért, aki „nagyon beteg”, hogy az Úr vigasztalja és támogassa „az Egyház iránti szeretetnek ebben a tanúságtételében mindvégig”.

Ezt a felkérést követően imakezdeményezések születtek és szaporodtak minden kontinensen, a szolidaritás és közelség üzenetei mellett a világi vezetőktől is.

 

XVI. Benedek emeritus pápát, Joseph Aloisius Ratzingert (1927.04.16. Marktl, Németország - 2022.12.31. Mater Ecclesiae Monostor, Vatikán) temetésére 2022. január 5-én 9.30 órától került sor. A szentmisét Ferenc pápa mutatta be közel 60 ezer résztvevő előtt a Szent Péter téren, ahol a búcsúztatás publikus részére is sor került. Ezt követően Benedek pápát zártkörű szertartás keretében temették el. Ciprusfa koporsóját egy cinkkoporsóba helyezték, amelyet egy tölgyfa koporsóba helyeztek. Földi maradványai Szent II. János Pál pápa első sírjában nyugszanak. 

 

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.