A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Advent harmadik vasárnapján (2023.12.18-án) Nován a Nagy Boldogasszony-templomba koncertre várták az érdeklődőket. Az ünnepi hangversenyen a templom idén megalakult kórusa is fellépett.

A rendezvény kezdetén Nagy Tamás plébános köszöntötte a megjelenteket, szólt az ünnepről, majd megszentelte a templom új JOHANNUS STUDIO 350-es orgonáját. Tavaly év végén a régi orgona tönkrement, megjavítani sem sikerült, ezért vásárolt a plébánia új hangszert, mely a szentmisék, templomi események, koncertek alkalmával szolgálja a közösséget. 

 

Bővebben...

A Szentszék Sajtóiroda bejelentette, hogy az emeritus pápa szombat reggel 9 óra 34 perckor elhunyt a Mater Ecclesiae kolostorban található rezidenciájában, amelyet a 95 éves emeritus pápa választott rezidenciájának, miután 2013-ban lemondott a péteri szolgálatról. 

„Fájdalommal tudatom Önnel, hogy XVI. Benedek emeritus pápa ma 9 óra 34 perckor elhunyt a vatikáni Mater Ecclesiae kolostorban. További információkat a lehető leghamarabb adunk. 2023. január 2-án, hétfő reggeltől az emeritus pápa holtteste a Szent Péter-bazilikában lesz, így a hívek búcsút vehetnek."

 

 

Bővebben...

Nován, a Karácsonyi ünnepi szentmise végén, a heti hirdetéseket kis rögtönzött ünnepség előzte meg. Nagy Tamás atya elmondása szerint arra ébredt, hogy a Jézuska három dobozt hagyott nála. Ezek közül az elsőben egy bekeretezett levél, mely tartalmát az oltártól fel is olvasta, majd felkérte a címzettet, hogy az ünnepélyes átadáshoz jöjjön ki az oltárhoz. Tamás atya, és az egyházközség elnöke, Varga Jenőné köszönetét fejezte ki Szili Ernőnek az elmúlt 35 év során végzett kántori szolgálatáért. Szili Ernő rövid beszéd keretében köszönte meg a megtiszteltetést. Ezt követően került sor a második doboz tartalmának, egy ajándékkosárnak az átadására Szili Ernőné részére, aki sok évtizedes, sokrétű munkáját fejezte be szintén 2022. júniusában. A harmadik átadásra, és köszönetmondásra sajnálatos módon betegség miatt csak néhány nappal később kerülhetett sor a tanácsadó testületi tagságból szintén nyáron távozó Frühwirth Béla részére. Zárásként Baki Florentin orgonakíséretével felcsendült az "Áldjon meg titeket Szent Atyaúristen..." ének.  

 

Bővebben...

Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.