A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Plébániánk, illetve a plébániánk életével kapcsolatos különböző cikkek, információk időről időre megjelennek a Szombathelyi Egyházmegye hivatalos honlapján, a www.martinus.hu oldalon is (valamennyi cikk eredeti változata megtalálható oldalunkon). A megjelenő cikkek listáját folyamatosan frissítjük.

Bővebben...

Plébániánk 2011. július 2-át, szombatot jelölte meg ez év tavaszán a hagyományosnak mondható közös plébániai zarándoklat időpontjaként. Zarándoklatunkon Nova, Zágorhida, Zalatárnok, Barlahida és a 2007 óta lélekben még mindig kötődő Petrikeresztúr községek hívei vettek részt. Nováról 6.00 órakor indultunk útnak a nap fő célját jelentő Bakonybélbe, ahova imádságos lelkülettel érkeztünk meg.

Bakonybél a Bakony-hegyég szívében, annak legmagasabb hegyei között (Kőris-hegy 709 m, Nagy-Somhegy 649 m), egy gyönyörű völgykatlanban fekszik. 1018-ban Szent István király alapított monostort Szent Günther szerzetes javaslatára a Bakony kies völgyében, a mai Bakonybél környékén. E területen remetéskedett Imre herceg tanítása után Szent Gellért is.

Bővebben...

Az Úrnapja az egyházi év egyik legnagyobb ünnepe, amikor az Oltáriszentséget ünnepeljük. Teljes neve: Az Úr Testének és Vérének ünnepe. Pünkösdvasárnap után két héttel tartjuk. Az 1263-ban történt híres bolsenai eucharisztikus csodához kapcsolódik. Az Apostolfejedelem sírjához zarándokló cseh pap nem messze Rómától szentmisét mutatott be a bolsenai Szent Krisztina templomban. Az átváltoztatás pillanatában kétségek gyötörték afelől, hogy a kenyér és a bor valóban Krisztus testévé és vérévé válik-e. Ekkor a pap megdöbbenve vette észre, hogy a megtört ostyából vércseppek hullottak a korporáléra. IV. Orbán pápa hirdette ki Úrnapja ünnepét az 1264. szeptember 8-án kelt Transiturus bullával.

Bővebben...

További cikkeink...
Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.