A novai plébánia hivatalos honlapja

Ma 2024. április 16., kedd, Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.

Szombaton (2022. november 12-én) a településhez tartozó Alsó-hegyen 13 gazdához látogattak el és kóstolták meg boraikat a Márton-napi rendezvény résztvevői.

Közelebbről és távolabbról több mint 50-en érkeztek meg a község önkormányzata és a Novai Borkultúráért Egyesület által szervezett eseményre, mely Székedli Szabolcs pincéjénél köszöntőkkel és a borok megáldásával kezdődött. Az eseményen Horváth Tamás, az egyesület vezetője elmondta, hogy immár nyolcadik alkalommal került sor a hagyományos Márton-napra, a Novai Borkultúráért Egyesület első alkalommal szervezője a programnak. A civil szervezet idén tavasszal alakult meg, öt hegyhát borosgazdáit fogják össze, számukra a téli időszakban szakmai előadásokat terveznek tartani. A Márton-napon 13 gazda mutatta meg ó- és újborait.

Bővebben...

Vasárnap (2022. május 16-án) rendezték meg a hagyományokhoz illően a Szent György-hegyi búcsút a göcseji településen, amelynek keretében a kápolna előtt Nagy Tamás novai plébános (jobbról a második) és dr. Rátkai László nyugalmazott jáki plébános közösen tartottak szentmisét.

 

 

Forrás: www.zaol.hu

Vasárnap (2022. augusztus 14-én) első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal tartottak Nagyboldogasszony-napi templombúcsút és hozzá kapcsolódóan családi napot a településen.

Ünnepi szentmisével indult a nap, majd vetélkedős kereszt-túrára indultak gyerekek és felnőttek, közösen keresték fel a faluban és a hegyen az út menti kereszteket. Szalay Cecília szervezőtől megtudtuk, hogy közben játékos feladványokat oldottak meg, társasjátékoztak, minden helyen hagytak rajzot, illetve üzenetet, meg is koszorúzták a kereszteket, illetve az ima közben igyekeztek letenni azokat a súlyokat, amiket cipeltek év közben. A fáradt túrázók közös ebédre érkeztek meg a templomkertbe.

 

Bővebben...

További cikkeink...
Hungarian Chinese (Traditional) Croatian English French German Italian Slovak Slovenian

BONUM TV

Idöjárás

Felhőkép

Egyes tartalmak megtekintéséhez az Acrobat Reader innét szabadon letölthető!

Keresés


Copyright © 2008-2014. All Rights Reserved.